Thursday, August 17, 2006

Aurangabad

I weekenden var vi en tur i Aurangabad. Fredag aften tog vi toget fra Mumbai og 'landede' kl 04.30 efter 7 kolde timer i toget. På billetten står der A/C 2 tier, og jeg skal lige love for at de holder deres ord med A/C! Ikke så godt, da Stine i forvejen kæmpede med en ordentlig omgang forkølelse. Heldigvis blev vi hentet på stationen og kørt til vores fine hotel, Rama International, som heldigvis havde et værelse ledigt til os på dette ukristelige tidspunkt af dagen. Vi fik et par timers søvn, inden turen allerede lørdag kl 09 gik til det 600 år gamle Daulatabad Fort og Ellora Caves.
Igennen 5 århundreder fra omkring år 600 har generationer af munke (buddister, hinduer og jain) udhugget dette enorme grottekompleks, Ellora, der ca. er 2 km langt. Hænderne på disse munke må have siddet rigtigt, for grotterne var ufatteligt detaljerede. Det mest imponerende var Kailasa Templet udhugget i år 760. De har under udhugningen fjernet ca. 200.000 ton sten, og Templet er dobbelt så stort som Parthenon i Athen og 1½ gang højere.
Søndag var vi forbi Ajanta Caves, som ligger 100 km nord fra Aurangabad. Køreturen var en oplevelse i sig selv, for vi fik rigtigt set, hvordan livet på landet er her i Maharasthra, og det afviger ikke meget fra det vi så i Rajasthan bortset fra, at alt her er grønt og frodigt og ikke tørt og bart som i Rajasthan. Mange lever af landbrug, og arbejdet på markerne foregår altså stadig med håndkraft og køer der trækker ploven.
Ajanta er lidt ældre end Ellora. Buddistgrotterne er udhugget fra år 200 før kristi til år 650. Grotterne blev forladt og glemt, indtil et par britter på jagt opdagede dem i 1819. De 30 grotter ligger som i en hestesko rundt langs Waghore floden. Den største forskel på de to grottekomplekser er, at Ajanta har nogle meget velbevarede malerier. Det var en stor oplevelse, og vi fik virkelig fornemmet historiens vingesus.
Mandag var vi rundt i Aurangabad, som på trods af én million indbyggere ikke har meget at byde på, men er et meget godt eksempel på, hvordan de mindre indiske byer ser ud. Vi var forbi det såkaldte 'poor mans Taj Mahal', bygget i 1679. Et i sig selv imponerende bygningsværk, hvis ikke det var fordi vi allerede har set 'det rigtige' Taj Mahal, som står helt uden sammenligning!

Vi var tilbage i Mumbai med toget tidligt tirsdag morgen, og uafhængighedsdagen d. 15/8 blev brugt med Anne og Philip fra Tyskland, som overraskede os med kage.

2 Comments:

At 4:50 PM, Blogger Allan Østbjerg said...

Det ser heeeelt vildt flot ud, som Camilla siger :)
Endnu en skøn tur.

Vi savnede jer ellers i går til min fars 60 års fødselsdag. Glæder os til I kommer hjem :)

- AC

 
At 12:38 AM, Blogger Stine & Thomas said...

Det var nu også en dejlig tur. Vi er nu i fuld sving med at planlægge den næste...det må I høre om en anden god gang.

Vi glæder os til igen at kunne deltage i alle de dejlige arrangementer, når vi engang kommer retur. Sådanne ting står nu højt på savnelisten, må jeg indrømme.
Jeg fik dog ønsket din far tillykke via en e-mail. :o)


Thomas

 

Post a Comment

<< Home