Thursday, June 29, 2006

Weekend i bjergene

I weekenden havde vi et par overnatninger på Veranda in the Forest, som er et lille hyggeligt hotel inde midt i skoven i byen Matheran. At komme dertil var lidt af en oplevelse. Matheran ligger ca. 100 km fra Mumbai, og fredag aften fik vi vores chauffør Mahadev til at køre os dertil. Han kørte os til et godt stykke op ad bjerget igennem en masse hårnålesving til Dasturi, hvor bilerne herfra ikke må køre længere. Derfor gik resten af turen til hotellet på gåben. Man kunne leje en håndtrukken rickshaw eller ride på en udsultet hest, men vi er jo så gode til at finde vej, så vi valgte at gå. I nattens mulm og mørke gik turen så videre opad ca. 5 km inde midt i skoven, uden skilte og kun delvist belyst. Vi spurgte ca. hver anden vi mødte om vej, men ingen anede hvor hotellet lå... Men vi fandt det med hjælp fra en inder, som tog os med ned til sit hotel, hvor receptionisten så ringede til Veranda in the Forest og sendte en dreng for at hente os. Men så kunne den rare inder jo også udnytte ventetiden til at vise os frem til resten af familien på deres hotelværelse, hvilket så ud til at fornøje ham vældigt.
Hotellet var noget helt specielt og meget atypisk, det vi ellers har oplevet hernede. Alt var holdt helt i kolonistil, med flotte gamle møbler, himmelseng, bibliotek, veranda og ikke mindst et langbord til 20 mennesker med 3 stk. 5-armede lysestager. De havde dækket op kun til os, da vi sent fredag aften fik serveret en super lækker 4 retters middag.







Vi fik vel gået ca. 30 km på de 2 dage, vi var der, så benene kunne mærkes om mandagen. Der var nogle fantastiske udsigtspunkter, og det var svært at forstå, vi kun var 100 km fra Mumbai. Samtidig med de overvældende 'views', var der en fantastisk og for landet usædvanlig ro over stedet, i og med at ingen motoriserede køretøjer kunne komme dertil (motoriserede køretøjer er desuden forbudte in Matheran). Det eneste der forstyrrede roen, var aberne på taget, som jagtede hinanden tidligt om morgenen, og lyn og torden med en ubeskrivelig intensitet. Vi har også virkelig fået oplevet monsunen på tætteste hold, da vi lørdag eftermiddag blev fanget i silende regn en halv time fra hotellet... Der blev ikke sagt ret meget de 30 minutter, og da vi skulle hjem søndag eftermiddag, var tøjet endnu ikke tørt!

3 Comments:

At 12:10 PM, Anonymous Anonymous said...

Fantastiske billeder og så er i med på 3 af dem ...... :o)

Lyder super

 
At 8:35 PM, Anonymous Anonymous said...

sikke nogle fotos. Det lyder virke-lig godt.
Glæder os til mere!!!

Mor/Gilleleje

 
At 10:06 PM, Blogger Stine & Thomas said...

Haha...ja aber er der jo alle vegne. :o) Dejligt I synes om billederne. Vi høres ved.

Thomas

 

Post a Comment

<< Home