Saturday, April 29, 2006

Et postkort fra Mumbai

Så gik endnu en uge. Vi har haft masser af se til, så de helt store udspil på hjemmesiden er det ikke blevet tid til endnu. Men vi tager revanche efter weekendens strabadser. Der er nemlig en bunke oplevelser at fortælle om. :o) I mellemtiden må I hygge Jer med lidt gadebilleder (postkort), som vi har fanget på vores ture rundt i Mumbai. Vi taler tit om alle de øjeblikke vi oplever, når vi bliver transporteret fra et sted til et andet, gennem byen. Der er altid et eller andet at se på...et par køer, heste og høns vader hovedløst rundt i trafikken...nogle små piger tisser på fortovet...20 mænd ser på mens én mand graver et hul i jorden...endnu et slumområde, osv. Der er mennesker i alle afskygninger, som venter på bussen, sover i vejkanten, skifter hjul på noget som minder om et køretøj. Byens fysiske tilstand er på mange områder dyster og grå, men alligevel virker alting så farverigt, energisk og opløftende. Selv en køretur på halvanden time, fra den ene ende af byen til den anden, kan egentlig føles ganske kort, og i sig selv være en stor oplevelse, fordi alting er så anderledes sammenlignet med, hvad vi er vant til hjemmefra. Ikke uden grund, at Indien kaldes kontrasternes land. Vi tror aldrig vi bliver trætte af det.
Hyg Jer!

















Et par shots fra det sydlige Mumbai. Det første fra Colaba. Det næste fra Chowpatty Beach.










Tredje fra området ved 'Mahatma Gandhi Market'. Fjerde fra Powai hvor vi bor. :o)










Femte fra 'Kemp's Corner' i Breach Candy. Sjette fra det sydlige Mumbai.















De sidste fire fotos er fra områder nær Eastern og Western Express Highway, som er de to hovedveje i Mumbai.

2 Comments:

At 2:54 PM, Blogger Allan Østbjerg said...

Hold da op, hvor virker meget af det usselt. Og så brokker folk sig over en sort HT terminal. :)

Meget virker rodet, uhygiejnisk og uigennemtænkt - eller er det bare mig, der dømmer hårdt ud fra en del af de billeder jeg har set indtil videre?

I tog et par billeder ud af vinduet (må det vel være) fra jeres egen lejlighed, men kan I prøve at tage nogle billeder lige i nærområdet? Det virker som om det område I bor i er mere sofistikeret/renligt.

Er normalen, at Indien er som disse billeder viser, eller er det medtaget, fordi det differentierer sig fra normalen (eller i det mindste normalen fra postnummer 2000 i DK?)

Jeg kan godt forstå I skriver der altid er oplevelser for meget af det må være nyt og anderledes.

I har det godt og nyder det! Det er dejligt!

 
At 7:59 PM, Blogger Stine & Thomas said...

Om de billeder vi viser afspejler normalen for Indien; ja, det er svært at sige endnu, da vi ikke har set så meget andet. Men det afspejler meget godt det bybillede vi har fået opfattelse af. Der er da bestemt pænere områder i særligt det sydlige Mumbai, som den tidligere koloniherre har sat sit præg på, men byen er da bestemt misligholdt. Vi er helt sikkert heldige med det område vi bor I, og vi har da også planlagt et lille indlæg vedr. Powai hvor vi bor. :o)

 

Post a Comment

<< Home